Komócsin Sándor @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
03.
22.
14:05
A Kreml újra szóba hozta a béketárgyalásokat

A Kreml újra szóba hozta a béketárgyalásokat

Az elmúlt napok hallgatása után a Kreml újra a béketárgyalásokról beszél. Dmitrij Peszkov sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ha a kijevi kormány azt akarja, hogy véget érjen a katonai beavatkozás Ukrajnában, akkor lényegi egyeztetésekre kell törekednie - idézte Vlagyimir Putyin államfő szóvivőjét a Moscow Times. Történt némi előrelépés, ám az orosz fél aktívabb, mélyebb tárgyalásokat akar.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
18.
13:34

Riport az ukrajnai frontról: háborús horror

Ukrajna második legnagyobb városa, az orosz-ukrán határ közelében lévő, többségében orosz ajkúak lakta Harkiv három hete tartja magát annak ellenére, az orosz hadsereg folyamatosan támadja. A város külső részein a BBC tudósítói temetetlen halottakat, kiégett házakat és járműveket láttak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
11.
21:40

Milliós munkanélküliség a nyugati cégek kivonulása nyomán Oroszországban

Még az orosz kormány is elismeri, hogy óriási munkanélküliséget okoz a nyugati cégek kivonulása Oroszországból az ukrajnai invázió miatt, bár azt állítják, hogy erre fel voltak készülve.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
11.
15:04

Putyin pozitív jeleket lát a tárgyalásokon

Vlagyimir Putyin orosz államfőt arról tájékoztatták az orosz-ukrán béketárgyalásokon részt vevő orosz tárgyalók, hogy van némi elmozdulás a felek ellentéteinek rendezésében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
11.
14:47

Merészet húzott az orosz oligarcha

Vlagyimir Potanyin orosz oligarcha, aki jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyinnal, bírálni merészelte az orosz államfőnek azt az ötletét, hogy államosítsák az oroszországi tevékenységüket szüneteltető nyugati cégek vagyonát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
11.
08:31

Hiányozni fog az orosz színesfém az autóiparból

Az orosz fémek kínálatának kiesése a világpiacon sarokba szorítja az autógyártókat, különösen a német vállalatokat, miután Németország színesfémimportjának jelentős részét Oroszországból szerzi be. Az új autók ára a csillagos égig emelkedhet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
10.
10:23

Nem érik be ígéretekkel az ukránok

Ukrajna vezetése a lehető legkomolyabban gondolja, hogy országát rendkívüli eljárásban, azonnal fel kellene venni az Európai Unióba, az uniós vezetőkön múlik, hogy legyen bátorságuk megenni ezt a történelmi lépést. Részleteket ebben a cikkben olvashat. 

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
09.
08:58

A svéd kormány nem akar rálépni az orosz medve lábára

A svéd kormány elzárkózik attól, hogy társadalmi vitát kezdjen Svédország NATO-csatlakozásáról, mert úgy véli, hogy az ország esetleges belépése a katonai szövetségbe destabilizálná az európai biztonsági rendszert.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
09.
08:57

Nem kockáztat az USA, nem kapnak MiG-eket az ukránok

Az Egyesült Államok nem támogatja azt a lengyel kezdeményezést, hogy a lengyel hadseregnél rendszeresített MiG-29-es repülőgépeket adjanak Ukrajnának.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
08.
17:42

Megvillant a kiút lehetősége a háborúból

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna államfője jelezte készségét arra, hogy megvitassák az annektált Krím félsziget és a két oroszbarát délkelet-ukrajnai bábállam sorsát - írja a Moscow Times Zelenszkij interjúja alapján, amit az amerikai ABC Newsnak adott.- Azt gondolom, hogy az ideiglenesen megszállt területekről és a pszeudoköztársaságokról, amelyeket egyetlen állam sem ismert el Oroszországon kívül, tárgyalhatunk és találhatunk valamilyen kompromisszumot, hogy ezek a területek hogyan létezzenek a továbbiakban - mondta az ukrán államfő. Ezt megelőzően a Kreml azt állította, hogy kész megállítani az orosz katonai manővereket, amint Ukrajna elismeri a Krímet orosz régiónak és a szeparatista Donyeck és Luhanszk régiókat független köztársaságnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor